«

»

dec 15

Roerei Italia

Roerei met tomaat en basilicum met photoshop_Maartje

Een ideaal ontbijt, ideale brunch of lunch voor de zondag? Maak een roerei! Niet moeilijk en erg lekker, maar je moet het wel op de juiste wijze bereiden. Een perfect roerei is niet droog en lekker smeuïg. Heel belangrijk: zet het vuur laag en roer niet te lang door! Ik heb vanochtend een Italiaanse versie gemaakt; met tomaat en basilicum. Buon Appetito!

 

 

Voor 2 personen

 

2 tomaten

1 el olijfolie

4 eieren

1 el melk of room

2 el verse basilicum, fijngesneden

2 geroosterde volkoren boterhammen

peper en zout

 

Verwijder de zaadjes van de tomaten en snijd de tomaten in blokjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie en voeg de tomaten toe. Bak de tomaten ongeveer 2 minuten op laag vuur. Klop ondertussen in een kom de eieren met de melk/ room en een snufje peper en zout los. Schenk het eimengsel in de koekenpan en roer met een houten lepel tot het ei net gestold is. Haal de pan van het vuur, roer de basilicum door het roerei en verdeel over de geroosterde boterhammen.

Tip: voor de variatie kun je wat garnaaltjes en een bosuitje of champignons en hamblokjes meebakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>