«

»

dec 16

Kerst: zalm!

DSCN3011Wil je met kerst een voorgerecht maken waarvoor je niet uren in de keuken staat? Dan is deze licht gegaarde zalm met sinaasappel en olijven een geschikt gerecht! En het ziet er ook nog eens feestelijk uit. Het is een licht voorgerecht, zodat er nog heel wat gangen kunnen volgen…

 

 

Voor 4 personen

 

200 gr Schotse zalmfilet (van goede kwaliteit)

1 el rozemarijn

4 el olijfolie

2 handsinaasappels

4 el zwarte olijven (bijv. Taggia)

peper en zout

 

Verwarm de grill voor. Dep de zalm droog met keukenpapier. Meng de olijfolie met de rozemarijn. Leg de zalm in een ovenschaal en verdeel de helft van het oliemengel erover. Bestrooi met peper en zout. Snijd met een scherp mes de schil en de witte vliesjes van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliesjes, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk uit kunt halen. Zet de ovenschaal met zalm ongeveer 2 minuten onder de grill. De zalm is dan een beetje warm en iets lichter van kleur. Snijd de olijven ondertussen in stukjes. Haal de zalm uit de ovengrill en leg op een mooi bord. Verdeel er de sinaasappel, olijven en de rest van het oliemengsel over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>