«

»

dec 21

Kerstklassieker: Apfelstrudel

DSCN0081

Wat is een lekker dessert, makkelijk om te maken, vindt iedereen lekker en kan iedereen eten (ook zwangere vrouwen, kinderen of mensen met bijvoorbeeld lactose-intolerantie)? Apfelstrudel! Ik vind warm appelgebak heerlijk en het past uitstekend bij kerst. Serveer er een bolletje vanille- of kaneelijs bij, voor je zus met lactose-intolerantie dan natuurlijk op sojabasis! Frohe Weihnachten!

 

 

 

 

Voor 4 personen

 

3 appels (bijv. Jonagold of Goudreinet)

50 gr ontbijtkoek

50 gr rozijnen

2 tl citroensap

50 gr bruine suiker

2 tl kaneelpoeder

2 eidooiers

8 vellen filodeeg

2 el olijfolie

Extra: keukenkwastje

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snijd de appel in kleine blokjes. Snijd de ontbijtkoek in blokjes van ca. 1 bij 1 cm. Meng in een kom met een spatel de appels met de rozijnen, het citroensap, ontbijtkoek, bruine suiker en kaneelpoeder. Leg een vel filodeeg op een snijplank. Bestrijk het vel filodeeg met een keukenkwastje met een beetje olijfolie, leg daar een nieuw vel filodeeg op en bestrijk weer met een beetje olijfolie. Ga zo door totdat er 4 vellen op elkaar liggen. Verdeel de helft van het appelmengsel met een lepel over het filodeeg. Laat ca. 4 cm van de randen vrij. Bestrijk de uiteinden van de zijden met een beetje eigeel en vouw dicht tot een mooi pakketje. Bestrijk de bovenkant van de strudel met eigeel. Maak op dezelfde manier nog een strudel. Bak de strudel op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Snijd de strudel doormidden en serveer warm. Serveer er een bolletje vanille- of kaneelijs bij.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>