«

»

dec 17

Kerst: vis!

DSCN3019
Vis in mijn kerstmenu vind ik heerlijk. Ik houd ook erg van een mooi stukje vlees, vandaar dat vis mijn voorkeur heeft als voorgerecht. Maar dat is persoonlijk. Naar mijn mening mag je de pure smaak van de vis goed proeven en daarom zou ik mijn vis niet bedelven onder een dikke laag saus. Een paar mooie smaken naast de vis kunnen echter heel goed. Deze kabeljauw heeft een licht zilte smaak tussen twee krokante laagjes pancetta met een heerlijk zuurtje van de kappertjes. Je kunt het gerecht zowel als voor- als hoofdgerecht bereiden.

 

Voor 4 personen

 

8 plakjes pancetta

5 el olijfolie

2 sjalotjes, gesnipperd

150 ml droge witte wijn

250 gr kabeljauwfilet of kabeljauwhaasje (indien hoofdgerecht: 400 gr), in 4 stukken

2 el kappertjes

peper en zout

 

Bak de pancetta in een koekenpak zonder boter of olie in ongeveer 5 minuten knapperig. Laat de pancetta uitlekken op keukenpapier. Verhit 1 el olijfolie in een steelpannetje en fruit daarin de sjalotjes. Voeg na ongeveer 3 minuten de wijn toe en breng aan de kook. Laat op een laag vuur 5 minuten inkoken. Dep ondertussen de kabeljauw droog en bestrooi met peper en zout. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de vis in 5 minuten gaar. Keer de kabeljauw halverwege om. Leg op elk bord een plakje pancetta, leg er een stukje kabeljauw bovenop en tenslotte weer een plakje pancetta. Neem het uiensausje van het vuur en roer er de kappertjes en 2 el olijfolie door. Verdeel het sausje over de vis.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>