«

»

dec 18

Kerst: dessert met passie!

DSCN3034

Een lekker dessert met de friszure en zoete smaak van passievruchten. Maak dit roomdessert een dag van tevoren, zodat het op kan stijven. Serveer dit dessert op een groot dienblad in verschillende glaasjes, coupes of kopjes voor een extra feestelijk effect.

 

 

Voor 4 personen

 

70 gr kristalsuiker

450 ml slagroom

4 rijpe passievruchten

2 el limoensap

 

Roer de suiker in een steelpan door de slagroom. Verwarm al roerend op een laag vuur tot alle suiker is opgelost. Breng aan de kook en laat 3 minuten onder voortdurend roeren zachtjes koken. Neem de pan van het vuur. Snijd de passievruchten doormidden en haal met een lepeltje de pitjes en het pulp eruit. Wrijf door een zeef en roer het sap samen met limoensap door het roommengsel. Het mengsel zal nu dikker worden. Roer goed door. Bewaar de pitjes. Laat 10 minuten afkoelen en schenk in 4 glaasjes. Zet ze op een dienblad, dek in zijn geheel af met vershoudfolie en plaats het minimaal 3 uur in de koelkast, maar liever nog een nacht. Schep voor het opdienen een lepeltje pitjes op elk glaasje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>