«

»

dec 19

Kerst: hertenbiefstuk!

DSCN3055

Ben je op een zoek naar een supermals stukje vlees? Dan is hertenbiefstuk geschikt! Je kunt ze per stuk laten snijden, maar als je met veel personen bent, is het gemakkelijker om een groot stuk hertenbiefstuk bij de slager te bestellen. Wild en cranberry’s is een ideaal koppel! Maak daarom deze feestelijke cranberrysaus. Serveer bij de hertenbiefstuk met cranberrysaus een romige aardappelpuree en haricots verts. Eet smakelijk!

 

Voor 4 personen

 

4 hertenbiefstukken

2 el boter

2 el olijfolie

100 ml balsamico-azijn

100 ml rode wijn

300 ml kalfsfond

3 takjes tijm

100 gr bruine basterdsuiker

200 gr cranberry’s

 

Verwarm in een koekenpan de olijfolie en blus het af met de balsamico-azijn. Laat deze saus ongeveer tot de helft inkoken. Voeg de rode wijn, kalfsfond en tijm toe en laat nogmaals tot ongeveer de helft inkoken. Voeg de cranberry’s en bruine basterdsuiker toe. Verwarm de saus nog ongeveer 5 minuten op laag vuur. Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de biefstukken ongeveer 5 minuten (halverwege keren). De saus is klaar als de cranberry’s open gesprongen zijn. Breng eventueel de saus op smaak met een snufje zout en een beetje suiker als je de saus te zuur vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>