«

»

dec 22

Kerst: heb je cranberry’s over?

DSCN3073Heb je net als ik nog een paar handjes cranberry’s over na de bereiding van de hertenbiefstuk met cranberrysaus? Maak dan cranberrykoekjes! Op dit moment zit ik de koekjes van de foto op te eten… Ze zijn heerlijk knapperig, zoet door de witte chocolade en poedersuiker en er zit een zuurtje in van de cranberry’s. Ze zijn super lekker! Je maakt het deeg in een handomdraai, laat het een uurtje in de koelkast rusten en zet de koekjes dan 15 minuten in de oven. Kijk uit dat je ze niet allemaal opeet!

 

Ongeveer 20 stuks

 

100 gr roomboter

85 poedersuiker

1 zakje vanillesuiker

100 gr zelfrijzend bakmeel

30 gr maïzena

75 gr witte chocolade

50 gr cranberry’s

 

Klop met een mixer de boter met poedersuiker tot een lichtgeel mengsel en voeg een zakje vanillesuiker toe. Roer het zelfrijzend bakmeel en de maïzena door elkaar en voeg dit toe aan het mengsel. Mix goed door elkaar. Hak de chocolade in een keukenmachine in grove stukjes. Wanneer je geen keukenmachine hebt, kun je de chocolade fijnslaan met een steelpannetje. Meng de stukjes chocolade en de cranberry’s door het mengsel met een pollepel en kneed het met je handen tot een samenhangend deeg. Maak er een rol van en wikkel deze in vershoudfolie. Bewaar de rol minimaal 1 uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal de rol uit de koelkast. Snijd de deegrol in plakjes van ongeveer 1 cm dik, leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes ongeveer 15 minuten, tot ze licht goudbruin zijn en nog een beetje zacht aanvoelen. Haal de koekjes uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen en krokant worden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>