«

»

dec 23

Voor de kids

DSCN2965
Tijdens de kerst worden er vaak allerlei lekkere hapjes geserveerd voor de volwassenen. En sommige kinderen zullen daar gulzig van mee-eten. Maar het is natuurlijk leuk om ook voor de kinderen iets lekkers te maken. En ze mogen meehelpen met versieren! Deze ‘cakepops’ kunnen de kinderen eten als de volwassenen ’s middags hapjes eten, maar ze kunnen ook als toetje gegeten worden. Alle variaties zijn mogelijk! Koop verschillende kleuren chocolade en versiersels.

 

DSCN2955Ik heb bij Xenos een siliconen bakvorm voor cakepops gekocht. Je kunt voor het beslag een mix voor cake, cakepops, muffins of cupcakes gebruiken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak het beslag zoals aangegeven op de verpakking. Vul de dichte bakvorm met het beslag en plaats de andere bakvorm erop. Bak de cakepops ongeveer 20 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Bij Xenos verkopen ze ook kant-en-klare chocolade waarbij je het bakje alleen even in de magnetron hoeft te zetten. Dip de stokjes in de chocolade en steek ze in de cakepops. Laat de cakepops even drogen, zodat de cakepop goed vast zit op het stokje. Doop nu de cakepops in de chocolade, laat goed afdruipen en rol daarna in de versiersels. Zet de stokjes in de vorm en laat hard worden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>