«

»

dec 30

Soezentoren

 

 

DSCN3197

 

Ik heb even een korte pauze van een aantal dagen gehouden op mijn site, want ik was nogal druk met kerst en feestjes. Vanaf nu ben ik er weer iedere dag!

Gisteren werd mijn zoontje 1 jaar en heb ik een soezentoren gemaakt. Mijn zoontje vond de smaak van chocolade en slagroom even wennen, maar de verjaardagsgasten vonden de soezen erg lekker! Ik heb de toren klein gehouden, maar je kunt ‘m uiteraard zo hoog maken als je wilt.

 

 

 

Voor 15 tot 20 stuks

 

150 ml water

75 gr roomboter, in blokjes

100 gr bloem

3 eieren

400 ml slagroom

3 zakjes vanillesuiker

200 gr pure chocolade

Extra: spuitzak met spuitmond, bakpapier

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan 150 ml water met de roomboter en een snufje zout aan de kook. Voeg als de boter geheel gesmolten is, de bloem in 1 keer toe. Roer met een houten lepel goed door, totdat er vanzelf een soort deegbal ontstaat die loslaat van de pan. Neem de pan dan van het vuur en laat een beetje afkoelen. Roer de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige ei helemaal is opgenomen. Blijf continue roeren totdat er een glanzend en stevig soezendeeg ontstaat. Schep het deeg in een spuitzak. Maak ongeveer 18 soezen van gelijke grootte op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd een paar centimeter ruimte tussen de soezen. Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze 45 minuten afkoelen.

Klop intussen de slagroom samen met de vanillesuiker stijf. Prik gaatjes aan de onderkant van de soezen met een schone schaar. Schep de slagroom in een schone spuitzak en vul de soezen met slagroom. Smelt de chocolade au-bain-marie: zet een kom boven een pannetje met kokend water (de kom mag het water niet raken). Doe de chocolade in de kom en laat onder af en toe roeren, smelten. Neem de pan van het vuur. Doop de bovenkant van de soezen in de vloeibare chocolade en stapel de chocoladesoezen om een papieren puntmuts, die op een groot bord ligt. Giet de overgebleven chocolade over de toren. Versier de taart met figuurtjes van marsepein of fondant.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>