»

nov 28

Steak tartaar

steak

Mijn zus vroeg me een keer om een recept voor Steak tartaar. Er zijn honderden recepten. Ik zou in ieder geval rundvlees van goede kwaliteit kopen en niet al te veel ingrediƫnten toevoegen. Super simpel om te bereiden en erg lekker!

 

 

 

 

 

 

Voor 6 personen.

800 gr runderhaas (of runderlende of runderfilet)

2 middelgrote uien (of 3 sjalotjes)

1 el mosterd

2 el ketchup

6 el olijfolie

3 eidooiers

1 el kappertjes

1 el bieslook (geknipt)

Tabasco, peper en zout

 

Snijd het vlees in zeer kleine gelijkmatige blokjes. Snijd de uien fijn (ook klein). Vermeng de mosterd met de ketchup, olijfolie en eidooiers. Voeg de kappertjes en de fijngesneden ui toe en vermeng de saus met bieslook, snufje zout, beetje peper en eventueel tabasco (peper, zout en tabasco naar eigen smaak). Vermeng de saus met het vlees en verdeel de steak tartaar met behulp van een ring over de borden. Garneer met een verse kruidensalade.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>