«

»

jan 04

Noedels met garnalen

DSCN3290

Ik ben geen groot fan van de Aziatische keuken. Met koriander en lemongrass als smaakmakers kun je mij echt niet blij maken. En liever niet te pittig. Maar er zijn nog genoeg Aziatische gerechten die ik wel lekker vind. Zoals noedels met groenten en garnalen.

 

 

 

Voor 4 personen

 

250 gr eiermie

1 grote stronk broccoli, in roosjes

3 bosuitjes, in ringetjes

1 rode paprika, in blokjes

200 gr oesterzwammen, in reepjes

200 gr jumbogarnalen

Sap van 1 limoen

4 el zonnebloemolie

2 el sesamolie

2 el gembersiroop

 

Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Blancheer intussen de broccoliroosjes ongeveer 3 minuten. Haal uit de pan. Verhit een eetlepel olie in een wok en roerbak de bosuitjes op hoog vuur. Voeg na enkele minuten de paprika, broccoli en oesterzwammen toe. Zet het vuur lager en voeg de garnalen toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Klop een dressing van het limoensap, de zonnebloemolie, sesamolie en gembersiroop. Meng de eiermie met de garnalenschotel en de dressing. Verdeel over 4 borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>