«

»

jan 06

Uienquiche

DSCN3300

Eens in de zoveel tijd heb ik zin om een quiche te maken. Vaak probeer ik een nieuwe variant uit. Vandaar deze uienquiche. Super lekker en makkelijk! De quiche is ook leuk om te maken als je eters hebt. Serveer er een groene salade bij.

 

 

 

 

 

Voor 4 personen

 

2 el olijfolie

750 gr uien, in halve ringen gesneden

100 ml abdijbier, bijv. Westmalle

1 rol croissantdeeg (6 stuks)

100 gr rauwe ham

4 eieren

150 ml slagroom

5 el peterselie. fijngehakt

200 gr port salut of camembert

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de halve uiringen in ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg als ze zacht zijn het abdijbier toe. Laat de uien het bier helemaal opnemen tot er geen vocht meer in de pan zit. Vet een quichevorm (ongeveer 24 cm doorsnede) in met boter. Rol het croissantdeeg uit en bekleed er de vorm mee. Zorg ervoor dat de naden van het deeg dicht zijn. Klop de eieren in een kom los en klop er de slagroom, peterselie en peper en zout door. Schep de uien op de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel erover. Snijd de kaas in repen en leg er bovenop. Bak de quiche in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>