«

»

jan 07

Gehaktballen

DSCN3322

Mijn man zou het liefst elke dag gehaktballen eten, die vindt ze heerlijk. Ik vind ze ook lekker mits ze lekker smeuïg en zeker niet te droog zijn. Gebruik half-om-halfgehakt of kalfsgehakt voor smeuïge ballen. En ze mogen wel wat pit hebben, dus gebruik wat kruiden en bijvoorbeeld mosterd.

 

 

Voor ongeveer 8 stuks

 

500 gr half-om-halfgehakt

3 beschuiten

1 ei

4 el kwark

1 tl nootmuskaat

1 tl gemberpoeder

1 tl oregano

1 tl mosterd

peper en zout

4 el fijngesneden peterselie

40 gr boter

 

Meng het gehakt met de beschuiten (wrijf ze fijn), het ei, de kwark, nootmuskaat, gemberpoeder, oregano, mosterd, peper en zout en gehakte peterselie. Roer goed door elkaar. Maak met je handen ongeveer 8 ballen van het gehakt. Verhit boter in een koekenpan en bak de gehaktballen op middelhoog vuur rondom bruin. Bak ze goed door, zodat er een knapperige korst ontstaat. Zet het vuur daarna laag en schenk er een glas (ongeveer 150 ml) water bij. Doe een deksel op de pan en laat de gehaktballen in ongeveer 30 minuten gaar stoven. Serveer de gehaktballen met de jus uit de pan. Lekker met gekookte aardappels en broccoli of haricot verts.

2 reacties

  1. Geertje

    Vanavond je recept voor gehaktballen geprobeerd: mmhhh lekker!!

    1. maartnunen@hotmail.com

      Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>