«

»

jan 08

Pappardelle met biefstuk en champignons

DSCN3331
Pappardelle komt waarschijnlijk van het Italiaanse woord pappare, wat naar binnen werken betekent. Nou, daar heb ik geen moeite mee met deze pasta! Over het algemeen geldt: hoe groter/breder de pasta, hoe grover de saus. Ik vind pasta en champignons een heerlijke combinatie. En om het gerecht nog wat grover en steviger te maken, serveer ik er een biefstukje bij. Het lijkt misschien een gerecht dat veel tijd in beslag neemt, maar dat is het niet! Binnen 20 minuten kun je genieten van deze super lekkere pappardelle met biefstuk en champignonsaus!

 

Voor 2 personen

 

150-200 gr pappardelle (ik gebruik verse uit het koelvak)

2 biefstukken

2 el olijfolie of boter

1 ui, fijngesnipperd

1 teentje knoflook, fijngesneden

200 gr gemengde paddenstoelen, in stukken gesneden

3 el mascarpone (of light kookroom voor een slankere saus)

3 el peterselie, fijngehakt

2 el Parmezaanse kaas

Peper en zout

 

Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking. Verhit ondertussen de olijfolie of boter in een koekenpan en bak de biefstukken in enkele minuten (ongeveer 5 minuten voor medium) bruin vanbuiten. Haal uit de pan, bestrooi met peper en zout en dek af met aluminiumfolie tot gebruik. Fruit de ui en knoflook in het braadvet van de biefstuk. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog enkele minuten op middelhoog vuur. Voeg wanneer de paddenstoelen zacht zijn de mascarpone toe en zet het vuur laag. Roer goed door, voeg naar smaak peper en zout toe en neem de pan van het vuur. Verdeel de pappardelle over de borden. Verdeel de champignonroomsaus erover. Snijd de biefstukken in stukjes en leg ze op de borden. Maak het gerecht af met wat peterselie en Parmezaanse kaas.

 

2 reacties

  1. Marloes Tomà

    Heerlijk gerecht en toch snel klaar! Ga het zeker nog een keer klaarmaken.
    Bedankt voor je recept Maartje.

  2. Geertje

    Vonden het hartstikke lekker! We gaan het zeker nog vaker maken: heel makkelijk en snel en toch een erg lekker gerecht. Ook Lot heeft ervan zitten smullen.
    Erg handig zo’n site vol inspiratie! Dank je wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>