«

»

jan 09

Toast champignons

DSCN3351Ik had nog een restje paddenstoelen over van de pappardelle met biefstuk en champignonsaus. Welk lekker en simpel gerecht kun je maken met paddenstoelen zonder dat je verder iets in huis hoeft te halen? Toast champignons! Een echte bistro-klassieker die iedereen lekker vindt! Brood, boter, ui en een handje kruiden heeft iedereen wel in huis. Ik vind toast champignons het lekkerste als je de aardse smaak van de paddenstoelen goed proeft. Houd het gerecht daarom simpel en voeg niet te veel ‘poespas’ toe. Heerlijk als voor-of lunchgerecht.

 

Voor 2 personen

 

2 el olijfolie of boter

200 gr kastanjechampignons (of andere paddenstoelen), gesneden in vieren

1 sjalot, fijngehakt

1 teentje knoflook, fijngehakt

2 el verse peterselie (of tijm), fijngehakt

peper en zout

2 sneetjes brood

 

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de champignons op hoog vuur goudbruin. Voeg de fijngesneden sjalot en knoflook toe. Roerbak enkele minuten. Rooster intussen de boterhammen in een toaster of grill. Voeg naar smaak peper en zout toe aan het paddenstoelenmengsel. Voeg tenslotte de peterselie toe. Besmeer de boterhammen eventueel met boter en verdeel het paddenstoelenmengsel erover.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>