«

»

jan 10

Geroosterde wintergroenten met worst

DSCN3354

Volgende week wordt het kouder in Nederland. Tijd voor winterfood! Lekkere geroosterde groenten met pittige worstjes. Je kunt er allerlei soorten groenten voor gebruiken. Ik vind wortelgewassen lekker om te roosteren; ze worden heerlijk zoet in de oven. Daarom heb ik voor wortel, pastinaak en koolraap gekozen. De groenten kun je in grove stukken snijden en de oven doet het werk…

 

 

Voor 4 personen

 

2 winterwortels

3 pastinaken

2 koolraapjes

6 sjalotjes, gepeld en in kwarten gesneden

4 teentjes knoflook, gepeld en in kwarten gesneden

4 takjes rozemarijn, fijngehakt

3 el olijfolie

peper en zout

8 gekruide worstjes

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de wortels, pastinaken en koolraapjes. Snijd ze in stukken van gelijke grootte. Meng alle groenten in een braadslede. Schep er de olijfolie door en verdeel de rozemarijn over de groenten. Bestrooi met wat peper en zout. Bak de groenten 40 minuten in de oven, schep ze halverwege even om. Bak de worstjes en serveer samen met de wintergroenten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>