«

»

jan 11

Geroosterde tomatensoep

DSCN3371

Een heerlijk soepje voor in het weekend! Door tomaten te roosteren wordt de smaak veel intenser. Ook in een soep proef je dat. Gebruik rijpe tomaten. Niet moeilijk, maar wel o zo lekker!

 

 

 

 

Voor 4 personen

 

1 kg goed rijpe tomaten

1 ui, in kwarten

3 teentjes knoflook

5 el olijfolie (voor het roosteren)

2 el verse kruiden (bijv. tijm of basilicum)

750 ml groentebouillon

peper en zout

Parmezaanse kaas

peterselie om te garneren

 

Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de tomaten en leg ze op een bakplaat of in een braadslede met de snijkant naar boven. Leg ook de ui en knoflook tussen de tomaten. Strooi zout en peper over de tomaten en besprenkel met de olijfolie. Zet de plaat of braadslede in het midden van de oven en rooster de tomaten ongeveer 30 minuten in de oven.

Doe de tomaten, uien en knoflook in een pan en schenk er de groentebouillon bij. Breng het aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat nog 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Strooi wat Parmezaanse kaas over de soep en garneer met peterselie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>