«

»

jan 12

Bananenbrood

DSCN3387

Als je nog nooit bananenbrood gegeten hebt, moet je het toch eens proberen. Ook als je niet dol bent op bananen. Het is geen brood, maar lijkt meer op cake. Heerlijk smeuïg en super lekker van smaak! Eet een plakje bij de koffie of gewoon als tussendoortje. En het is super simpel om te maken!

 

 

 

250 gr bloem

1/2 zakje bakpoeder

2 tl kaneel

100 gr zachte roomboter

200 gr witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

2 eieren

1 bekertje crème fraîche (125 ml)

3 grote rijpe bananen

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier, dan kun je het bananenbrood makkelijk uit de vorm halen. Zeef de bloem, bakpoeder en kaneel in een grote kom. Meng de zachte boter, basterdsuiker en vanillesuiker in een keukenmachine tot een glad mengsel. Voeg daarna tijdens het draaien de eieren een voor een toe. Voeg, als alles goed gemengd is, de crème fraîche toe. Schep het mengsel door het bloemmengsel. Prak de bananen en roer ze door het mengsel. Schep het beslag in de cakevorm en zet in het midden van de oven. Bak het bananenbrood in ongeveer een uur goudbruin en gaar. Zet daarna de oven uit en laat nog minimaal een half uur afkoelen in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>