«

»

jan 13

Home made beefburger

DSCN3377

De allereerste hamburger werd in Hamburg bereid; gebakken rundvlees op een rond broodje geserveerd. Duitse emigranten hebben de hamburger meegenomen naar de Verenigde Staten en daar is de moderne hamburger met extra beleg ontstaan. Wist je dat de zwaarste hamburger 61 kg weegt? Mocht je er zin in hebben, dan moet je naar Pennsylvania reizen. De duurste hamburger wordt in New York geserveerd en bedraagt 175 dollar. Maar dan heb je wel vlees van Japanse Kobe runderen, zwarte truffel, ganzenlever, gruyèrekaas en eetbaar goud!

 

Deze lekkere beefburger kun je als lunch eten, maar ook als avondeten met bijvoorbeeld een salade. Je kunt het broodje naar eigen smaak beleggen. Enjoy!

 

Voor ongeveer 6 beefburgers

 

Burgers

500 gr rundergehakt

1 ui

1 el mosterd

1 el worshestershiresauce

1 eidooier

1 el olijfolie

peper en zout

 

Beleg

6 tomaten, in plakjes gesneden

zakje gemengde sla

1 avocado, in plakjes gesneden

3 plakken kaas, gehalveerd

Optioneel: bacon, augurk, champignons

6 hamburgerbroodjes

 

Saus

4 el mayonaise

1 el ketchup

1 tl citroensap

snufje paprikapoeder

 

Meng alle ingrediënten voor de burgers in een kom met koude handen snel tot een egaal gehaktmengsel. Verdeel het in 6 gelijke porties en maak er snel met koude handen ietwat platte ballen van. Laat de burgers een half uur afgedekt op kamertemperatuur rusten. Verhit een grill- of koekenpan tot deze goed heet is. Sprenkel een klein beetje olie in de pan en leg de burgers in de pan. Laat ze 2 minuten liggen en keer ze dan om. Houd voor ‘medium’ ongeveer 5 minuten aan in totaal. Roer intussen de ingrediënten voor de saus in een kommetje door elkaar. Haal het vlees uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie even rusten. Snijd de broodjes open en beleg ze naar keuze. Giet er wat saus over.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>