«

»

jan 14

Aardappelslaatje

 

Aardappelsalade

Wil je eens een keer wat anders voor de lunch dan boterhammen? Maak een aardappelslaatje! Je kunt de salade eventueel van tevoren klaarmaken en meenemen naar je werk. De salade is pittig, maar toch ook fris.

 

 

 

 

 

 

 

Voor 2 personen

 

2 middelgrote aardappelen

2 tomaten

1 el witte wijnazijn

1 el olijfolie

4 el verse dille, fijngesneden

3 bosuitjes, in ringetjes gesneden

100 gr gerookte kipfilet

1/2 bakje zure room

1 tl mierikswortel

peper en zout

 

Schil de aardappels, snijd ze in kleine blokjes en kook ongeveer 10 minuten in een pan beetgaar. Spoel ze daarna in een zeef onder stromend koud water af. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder het vruchtvlees. Snijd ze in kleine stukjes. Doe de azijn, olijfolie, 2 el dille en een beetje peper en zout in een kommetje en roer tot een dressing. Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze met de aardappelblokjes, tomaatblokjes en bosuitjes door de dressing. Roer in een kommetje de zure room, mierikswortel en de rest van de dille tot een saus. Breng de saus op smaak met peper en zout.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>