«

»

jan 15

Gevulde aubergine

DSCN0028Komende maandag is het de meest deprimerende dag van het jaar; Blue Monday. Het weer is slecht, de goede voornemens zijn al mislukt en we hebben een gebrek aan geld. Deze week is ook aardig deprimerend als je naar buiten kijkt. Ik zit met mijn gedachten in een zonnig land. En daar hoort ook een zonnig gerecht bij! Lekkere Mediterraanse gevulde aubergines. Het is een vegetarisch gerecht. Als je de aubergine ook met vlees wilt vullen, kun je gehakt gebruiken. Serveer met rijst of Turks brood. Geniet van de pure smaken en waan je in Griekenland!

 

Voor 2 personen

 

2 aubergines

2 teentje knoflook, fijngehakt

1 bosui, in kleine ringetjes gesneden

1 gele paprika, in kleine stukjes gesneden

2 grote tomaten, in kleine stukjes gesneden (pitjes verwijderen)

1 tl oregano

1/2 tl kaneel

2 el olijfolie

broodkruim van 2 bruine boterhammen*

100 gr zachte geitenkaas

peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines over de lengte doormidden. Schep met een theelepel het vruchtvlees eruit en bewaar het. Kook de aubergines ongeveer 5 minuten in een grote pan met ruim kokend water en laat ze in een vergiet uitlekken. Snijd het vruchtvlees van de aubergines in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de bosui en knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg het vruchtvlees van de aubergines, de paprika en tomaten toe en bak alles ongeveer 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met oregano, kaneel, peper en zout. Haal de pan van het vuur. Roer het broodkruim erdoor. Vul de halve aubergines met het mengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal. Verkruimel de geitenkaas erover en bak de aubergines in ongeveer 20 minuten in de oven gaar.

 

* Gebruik oud bruin, verwijder de korst en verkruimel of maal met de hand of in een keukenmachine.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>