«

»

jan 17

Risotto

DSCN3430

Ik ben dol op risotto. Je kunt er eindeloos mee variëren en het is echt niet moeilijk om te maken. Het kost wel even wat tijd…

Vandaag heb ik zin in een stevige risotto; met spinazie, champignons, spekjes en blauwe kaas. Laat de spekjes weg als je geen vlees wilt eten. Drink er een glas stevige witte wijn bij, zoals Pinot Gris. Buon appetito!

 

 

Voor 4 personen

 

400 gr arboriorijst

400 gr spinazie, grof gesneden

250 gr kastanjechampignons, in kwarten

1 ui, fijn gesnipperd

200 gr castello blue, in blokjes

100 gr spekjes

2 el olijfolie

2 dl droge witte wijn

1 l groentebouillon

 

Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg nadat de ui glazig is geworden de champignons toe en bak ze ongeveer 5 minuten mee. Voeg dan de rijst toe en roer met een houten lepel tot de rijst heet is en de korrels glanzen en doorzichtig zijn. Schenk de wijn erbij en laat de rijst, onder voortdurend roeren, de wijn helemaal opnemen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds een nieuwe scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen. Blijf regelmatig roeren. Herhaal tot de rijst gaar is, maar nog wel een beetje ‘bite’ heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Bak in de tussentijd de spekjes. Voeg na ongeveer 15 minuten van de kooktijd van de rijst de spinazie en blauwe kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Haal de pan van het vuur en schep de spekjes erdoor. Verdeel over 4 borden.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>