«

»

jan 21

Zalm en papillotte

DSCN3473

 

‘En papillotte’ betekent letterlijk: in papier. Het is een keukentechniek om gerechten gaar te stomen in aluminiumfolie of bakpapier, zodat geur en smaak behouden blijven. Je stopt vis of vlees, groenten, kruiden en wat vocht in het pakketje en legt het 15 tot 20 minuten in de oven. Super lekker, simpel en gezond!

 

 

 

 

 

 

Voor 2 personen

 

1 rode paprika

1 prei (het witte gedeelte)

1/2 wortel, geschild

bosje basilicum

2 zalmfilets

peper en zout

0,25 l groentebouillon

eventueel plakjes citroen

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd alle groenten ‘julienne’: in fijne reepjes. Neem een lang stuk aluminiumfolie en¬†vouw het dubbel. Herhaal dit. Leg de groenten gemengd op het aluminiumfolie en leg de zalmfilets er bovenop. Kruid met peper en zout en leg er wat blaadjes basilicum op. Vouw de papillotte over de lang zijde dicht. Sla de aluminiumfolie aan de 2 lange zijden om en herhaal dit nog enkele malen. Nu heb je een pakketje met een opening aan de bovenzijde. Verdeel de bouillon over beide pakketjes door het bij de groenten en zalm te gieten. Maak de bovenkant van de papillotte ook dicht, zodat alle zijden gesloten zijn. Leg de pakketjes op een bakplaat en gaar de pakketjes in ongeveer 20 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>