«

»

jan 22

Blueberry pancakes

DSCN3486Wie vindt ze niet lekker? Kleine pannenkoeken met blauwe bessen! Oftewel de Amerikaanse blueberry pancakes. Smullen maar!

 

 

 

 

Voor 2 personen

 

125 gr bloem

2 tl bakpoeder

1 mespunt zout

1 el suiker

1 ei

2 dl karnemelk (of half melk/ half yoghurt)

25 gr boter, gesmolten

1 el olijfolie

50 gr blauwe bessen

ahornsiroop

 

Doe de melk met het bakpoeder, zout en suiker in een kom. Voeg al roerende de bloem toe. Klop het ei door het beslag en roer het tot een glad beslag. Roer er tenslotte de gesmolten boter en de blauwe bessen door. Laat het beslag ongeveer 5 minuten rusten. Verhit een beetje olie in een hete koekenpan. Vorm pannenkoekjes met een eetlepel beslag. Bak ze op matig vuur tot er blaasjes verschijnen. Draai ze om en bak (ook) de andere kant goudbruin. Serveer met ahornsiroop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>