«

»

jan 23

Oosterse maaltijdsalade

_31

Wil je eens koken met minder koolhydraten? Een Oosterse maaltijd kun je natuurlijk ook een keer zonder rijst of mie bereiden. Probeer deze heerlijke salade eens. Lekker knapperig door de sugar snaps en taugé. Met een zoete dressing. Eet smakelijk!

 

 

 

Voor 2 personen

 

200 gr rundvlees, in reepjes

1 el olijfolie

125 gr taugé

2 bosui, in ringetjes gesneden

200 gr sugar snaps of peultjes

1 el sesamolie

1 el (zonnebloem)olie

2 el sojasaus

2 tl vloeibare honing

1 el sesamzaadjes (kort geroosterd)

 

Verhit olijfolie in een wok of hapjespan. Roerbak de runderreepjes ongeveer 5 minuten in de olijfolie. Neem de reepjes uit de pan en houd ze warm op een bord afgedekt met aluminiumfolie. Kook de sugar snaps in ca. 5 minuten beetgaar in een kleine pan met weinig kokend water. Kook de taugé 1 minuut in een pan met kokend water. Spoel de taugé af met koud water en laat in een vergiet uitlekken. Klop de sesamolie, olie, sojasaus en honing in een hoge kom met een garde tot een dressing. Meng in een grote kom de sugar snaps, taugé en bosui met de runderreepjes en de dressing met een grote lepel. Verdeel over de borden en bestrooi met de sesamzaadjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>