«

»

jan 24

Tonijntapenade

tonijntapenade 7

Het is bijna weekend! Tijd voor een borrel en een hapje. Deze tonijntapenade is snel en gemakkelijk te bereiden. Heerlijk op een toastje of stokbroodje. En ook erg lekker als broodbeleg.

 

 

 

 

1 blikje tonijn op oliebasis

75 gr zwarte olijven, zonder pit

1 teentje knoflook, in grove stukken

4 ansjovisfilets, uitgelekt (blikje van ca. 20 gr)

1 el kappertjes

1 el verse Italiaanse kruiden

peper en zout

 

Pureer de tonijn samen met de olijven, knoflook, ansjovisfilets, kappertjes en kruiden in een kleine keukenmachine of in een kom met de staafmixer. Voeg eventueel extra olijfolie toe voor een smeuïgere tapenade. Breng op smaak met peper en zout. Schep in een schaaltje en laat minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast staan, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>