«

»

jan 27

Rattenboutje of broodje duif?

DuifAfgelopen zaterdag stond er een interessant artikel in het Parool. Het artikel gaat over het eten van plaagdieren. Jaarlijks worden ongeveer duizend duiven, een paar honderd konijnen en tienduizend ganzen uit Amsterdam door de poelier verwerkt. Jaarlijks wordt het Plaagdierendiner georganiseerd waar bijvoorbeeld een Schipholganzenkroket, muskusratragout en broodje rotsduif geserveerd worden. Misschien krijg je hierbij een gevoel van ‘jakkie!’. Toch zijn er koks en consumenten die voorstander zijn van het eten van plaagdieren. Duiven eten immers hetzelfde als wijzelf, dus ze zijn niet vies! En het is zonde die dieren weg te gooien; het vlees is lekker! Dieren worden gefokt voor de slacht, terwijl er ook dieren worden vernietigd omdat niemand het vlees wil hebben. Ook al willen meer mensen plaagdieren eten; dit is niet gemakkelijk. Er zijn namelijk strenge regels voor het vangen en eten van plaagdieren. Het gebeurt dus illegaal.

Natuurlijk hebben de voorstanders gelijk dat het duurzaam is en zonde dat er dieren vernietigd worden omdat ze er misschien vies uitzien. Anjou duif heb ik wel eens gegeten en vind ik erg lekker. Een kroketje van Schipholgans lijkt me ook goed smaken. Maar een stadsduif vind ik een minder smakelijk idee. Hoe sta jij hier tegenover?

2 reacties

  1. Breg

    Hier in de Kromme Rijnstreek woedde afgelopen zomer een verhitte discussie of je de spreeuwen die ze bij de fruitteelt afschieten mag eten. Het lokale restaurant De Pronckheer had ze op het menu gezet. Partij v.d. Dieren zat meteen in de hoogste kersenboom. Wettelijk scheen het inderdaad illegaal te zijn. Ik snap dat niet en vind het inderdaad zonde en verspilling om goed eetbaar vlees weg te gooien. Kom maar op met die wilde ganzen, muskusratten en duiven!

  2. maartnunen@hotmail.com

    Helemaal mee eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>