«

»

jan 28

Pasta met kip, asperges, tomaat en geitenkaas!

DSCN3528
Ik ben dol op pasta. In alle soorten en maten. En ik houd van afwisseling, dus ik verzin regelmatig een nieuwe pasta. Deze pasta met kip, asperges, tomaat en geitenkaas heb ik al vaker gemaakt. De asperges geven het gerecht een lekkere bite, de geitenkaas maakt het fris en zacht en de tomaatjes zorgen voor een zoetje. En het ziet er natuurlijk leuk uit met de kleuren van de Italiaanse vlag!

Je zal nog regelmatig pastarecepten op mijn site tegenkomen, want pasta is lekker en gemakkelijk! Geniet van dit heerlijke gerecht!

 

 

Voor 2 personen

 

200 gr pipe rigate (of andere pastasoort)

200 gr kipfilethaasjes

350 gr groene asperges

250 gr cherrytomaatjes

100 gr geitenkaas

olijfolie

peper en zout

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking. Doe een paar eetlepels olijfolie in een ovenschaal en leg daar de cherrytomaatjes in. Verwarm 10 tot 15 minuten in de oven. Snijd de houtachtige onderkant van de groene asperges en gooi weg. Snijd de asperges doormidden. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een grillpan en leg de kipfilethaasjes, wanneer de pan goed heet is, in de grillpan. Laat ze ongeveer 8 minuten grillen. Voeg halverwege de asperges toe en rooster ze een beetje lichtbruin. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over 2 borden. Verdeel de asperges en kipfilet over de pasta. Leg de cherrytomaatjes erbij. Verkruimel de geitenkaas erover. Besprenkel de overgebleven olijfolie uit de ovenschaal over de pastaborden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>