«

»

jan 30

Waldorfsalade

DSCN0093De Waldorfsalade ontleent zijn naam aan het Waldorf-Astoria hotel in New York. In 1896 zou de maître van dit hotel deze salade hebben bedacht. Het recept dat hij bedacht, bestond slechts uit selderij, appel, rozijnen, citroensap, mayonaise en walnoten. De moderne varianten op de Waldorfsalade bevatten ook kip, witlof, yoghurt, mandarijnen, druiven of zelfs zalm. Ik heb ingrediënten toegevoegd die ik lekker vind. Je kunt deze salade eten als lunch, bijgerecht of gewoon als lekker tussendoortje.

 

Bijgerecht voor 2 personen

 

1 krop botersla

1 appel (granny smith)

100 gr blauwe druiven

2 stengels selderij

50 gr blauwe kaas

25 gr gehakte walnoten

2 el olijfolie

1 el balsamicoazijn bianco

peper en zout

 

Was de sla, appel en druiven. Pluk blaadjes van de krop sla. Snijd de appel in 4 delen, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne schijfjes. Snijd de druiven doormidden. Was de stengels selderij en snijd in dunne plakjes. Doe de sla, appelschijfjes, druiven en selderij in een grote kom en meng alles met de hand (was van tevoren je handen goed). Verbrokkel de blauwe kaas boven de kom, voeg de walnoten toe en roer goed door elkaar met de handen. Klop in een hoge kom de olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout met een garde tot een dressing in enkele minuten. Verdeel de dressing over de salade en meng met goed door elkaar.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>