«

»

nov 28

Nigella aan de coke?

NigellaDe bekende tv-kok Nigella Lawson ligt onder vuur in Engeland. Twee assistentes van haar en haar ex-man worden beschuldigd van fraude. Nigella zou niks zeggen over de fraude als de assistentes hun mond zouden houden over het drugsgebruik van Nigella. Het cokegebruik zou weer de oorzaak zijn van de ruzie waarbij haar ex-man Nigella naar de keel greep.

Ik ben zelf ook groot liefhebber van coke, maar dan van het andere soort; Coca Cola light. Ik heb zelfs een kookboek met coca cola recepten! Wil je ook een keer een recept met cola uitproberen? Hier volgt een lekker recept.

 

Curry met gekaramelliseerd varkensvlees:

voor 4 personen

800 ml Coca Cola

80 gr poedersuiker

2 uien, fijngesneden

2 el olijfolie

500 gr varkenshaas, in plakjes

1 el kerriepoeder

400 ml kokosmelk

sap van 1 limoen

400 gr Chinese noedels

2 el gesnipperde bieslook

zout en peper

 

Breng de Coca Cola met de poedersuiker aan de kook in een braadpan en laat het gedurende 15 minuten inkoken op matig vuur. Bak de uien in een koekenpan in de olijfolie glazig. Voeg de plakjes varkenshaas toe en bak mee tot ze licht kleuren. Strooi er zout en peper over, voeg het kerriepoeder toe en bak de varkenshaas nog 3 minuten. Voeg de ingekookte Coca Cola toe en laat het varkensvlees hierin 10 minuten karamelliseren, zodat je een dikke saus krijgt. Voeg de kokosmelk en het limoensap toe en laat het vlees nog 5-10 minuten pruttelen. Kook intussen de noedels gaar, giet ze af en verdeel over de borden. Strooi er tenslotte de bieslook over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>