«

»

jan 31

Home made chocolademelk

DSCN3592Het zonnetje schijnt. Buiten is het koud. Binnen is het lekker warm. Wat is er heerlijker dan een warme chocolademelk na een koude strandwandeling of schaatstocht? Of omdat je er zomaar zin in hebt. Gebruik volle melk en pure chocolade voor het beste resultaat. Voeg een snufje kaneel toe.

 

 

 

 

 

 

 

Voor 1 volle mok

 

2 dl volle melk

50 gr pure chocolade

1 tl suiker

1 snufje kaneelpoeder

eventueel een snufje chilipoeder

toefje slagroom

 

Doe de melk in een steelpan en verwarm op een laag vuur. Breek de chocolade in stukjes en voeg al roerende toe aan de melk. Blijf roeren (met een garde) totdat alle chocolade is opgenomen. Voeg de suiker toe. Breng de drank aan de kook. Zet dan het vuur laag en voeg kaneel en chilipoeder toe. Giet in een mok en serveer met slagroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>