«

»

feb 02

Bosbessentaartje

DSCN3623Dit taartje, of eigenlijk plaatcake, komt uit de Delicious van deze maand. Het is een recept van Rudolph van Veen. En dat is altijd garantie voor succes! Serveer met een beetje roomyoghurt of slagroom. Het beslag is heel snel gemaakt en de oven doet de rest. Super lekker!

 

 

 

 

Voor 12 personen

 

200 gr roomboter, op kamertemperatuur

200 gr suiker

1 zakje vanillesuiker

3 eieren

50 ml volle yoghurt

200 gr bloem, gezeefd

150 gr bosbessen (vers of diepvries)

2 el amandelschaafsel

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem in een kom met een mespunt zout. Klop (met een mixer) in een andere kom de boter met de suiker zacht, romig en luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en meng ze er goed door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Spatel de bloem luchtig door het botermengsel. Bekleed een bakvorm (bakplaat of andere ondiepe vorm) met bakpapier. Vouw de randen op tot wandjes. Schep het beslag in de papieren bakvorm en strijk de bovenkant glad. Strooi de bosbessen en het amandelschaafsel erover. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake in het bakpapier op een rooster afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>