«

»

feb 04

Kipfilet met dragonsaus

DSCN3633Kipfilet en dragon zijn een perfecte combinatie. De gerookte en zoute smaak van het ontbijtspek smaakt heerlijk bij de kipfilet. Tenslotte een roomsaus van dragon en tomaat erover…mmmmmmmmmmm!

 

 

 

 

 

 

2 kipfilets

4 plakjes ontbijtspek

2 el olijfolie

1 ui, fijngesnipperd

1 el dragon

200 ml tomatenblokjes (blik a 400 ml)

125 ml slagroom

 

Bestrooi de kipfilets met peper. Wikkel 2 plakjes ontbijtspek om iedere kipfilet. Zet het ontbijtspek vast met een cocktailprikker. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets in ongeveer 20 minuten op een laag vuur gaar. Neem de kipfilets uit de pan en houd ze op warm op een bord afgedekt met aluminiumfolie. Bak de ui in de koekenpan in het vet van de kipfilets en voeg na 2 minuten de dragon toe. Roer goed door. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 2 minuten. Roer de slagroom erdoor en laat een paar minuten zachtjes doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met gebakken aardappels en groene asperges.

 

 

2 reacties

  1. Geertje

    Ook erg lekker! Goede combi!
    Gegeten met gebakken aardappels en broccoli. Lijkt me ook lekker met pasta ipv aardappels.

    1. maartnunen@hotmail.com

      Ja, inderdaad, met pasta zal ook een goede combi zijn! Ik vind alleen kipfilet een beetje saai, maar deze saus maakt het erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>