«

»

feb 06

Zwitserse kaasfondue

DSCN3646Elk jaar als het wat kouder wordt buiten, krijg ik zin in kaasfondue. Tot nu toe is de echte kou uitgebleven en heb ik nog geen kaasfondue gegeten. Het begint er steeds meer op te lijken dat het niet meer streng gaat vriezen deze winter. En om nou een heel jaar te wachten… Ook bij tien graden boven nul smaakt kaasfondue heerlijk! Ik kies meestal voor Zwitserse kazen; die zijn lekker pittig. Zorg ervoor dat de kaas niet kookt, want dan wordt de kaas te dik en klonterig. Doop stokbrood, champignons, cherrytomaatjes en paprika in de kaas. En als je een vleesliefhebber bent, kun je ook stukjes gebakken kipfilet of chorizo in de kaas dopen. Ik heb mijn jaarlijkse kaasfondue weer gehad. Laat de lente maar komen!

 

Voor 2 personen

 

1 teentje knoflook

1 el maïzena

2 dl droge witte wijn

200 gr Gruyère, geraspt

200 gr Emmenthaler, geraspt

100 gr Appenzeller, geraspt

 

Smeer een fonduepan in met een teentje knoflook. Doe de kaas in de fonduepan en zet op een laag vuur. Los de maïzena op in de witte wijn en schenk bij het kaasmengsel. Roer door het kaasmengsel totdat alles gesmolten is. Laat het kaasmengsel niet koken! Als de kaasfondue nog te dun is, laat dan nog wat langer opwarmen. Serveer met stokbrood en groenten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>