«

»

feb 09

Courgettesoep

CourgettesoepEen heel gemakkelijk soepje. En ook erg lekker! Voor een wat stevigere smaak gebruik ik runderbouillon. Maar als je de soep vegetarisch wilt dan kun je groente- of tuinkruidenbouillon gebruiken. Ik maak een grote pan, zodat ik er meerdere keren van kan snoepen!

 

 

 

 

 

 

 

Voor een grote pan

 

3 courgettes

2 (rode) uien

3 teentjes knoflook

1 el olijfolie

2 l runderbouillon

peper en zout

 

Was de courgette, verwijder het uiteinde en snijd in schijfjes. Pel en snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en courgette in ca. 3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook op middelhoog vuur en laat ca. 30 minuten zacht koken op een laag vuur. Voeg  peper en zout toe en laat nog 2 minuten zacht koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>