«

»

feb 13

Snelle pasta met tomatensaus

DSCN3664Houd je van de pure tomatensmaak? Dan is deze pasta echt iets voor jou! De pasta is snel klaar en heeft naast tomaten niet veel meer nodig. Een beetje rucola, basilicum en wat geraspte kaas. En het gerecht staat in 15 minuten op tafel! Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

Voor 2 personen

 

2 el olijfolie

2 teentjes knoflook, in kleine stukjes gesneden

klein bosje basilicum

1 blik cherrytomaatjes (Cirio pomodorini 400 gr, deze zijn erg lekker!)

1 el suiker

1 zakje rucola

250 gr verse pasta (bijv. pappardelle of spaghetti)

geraspte oude kaas of Parmezaanse kaas

 

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg, wanneer de olie heet is, de stukjes knoflook toe. Voeg na ongeveer 1 minuut wat afgescheurde blaadjes basilicum toe (houd nog wat blaadjes apart voor de garnering) en meteen daarna de tomaatjes uit blik. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Proef de saus en breng op smaak met peper, zout en suiker. Roer, als de pasta klaar is, de pasta door de warme saus. Verdeel de rucola over 2 pastaborden. Verdeel de pasta met saus erover. Bestrooi met geraspte kaas en de overgebleven blaadjes basilicum.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>