«

»

feb 20

Couscous met kikkererwten, wortel en muntyoghurt

IMG_1094Heb je zin in een fris en gezond gerecht? Maak deze couscous met frisse yoghurt. Kikkererwten zijn peulvruchten en dus een vleesvervanger. Er zitten veel koolhydraten, vezels, eiwitten, ijzers en vitamine B in. Ze zijn gezond en lekker! De saus van yoghurt en munt maakt de couscous lekker fris.

 

 

 

 

 

Voor 4 personen

 

3 grote wortels

400 gr couscous

400 gr kikkererwten (blik), uitgelekt

6 el citroensap

1 el olijfolie

bosje muntblaadjes

1 bakje magere Griekse yoghurt (ca. 250 gr)

 

Maak de wortels schoon, schil ze en snijd ze in kleine schijfjes van ca. 1 cm breed. Kook ze ongeveer 7 minuten in een pan met weinig kokend water beetgaar. Giet de wortels af. Doe de couscous in een vuurvaste kom en schenk er 400 ml kokend water over. Laat de couscous 5 minuten afgedekt staan. Maak de korrels los met een vork en voeg de kikkererwten en wortel toe. Klop voor de dressing 4 el citroensap en 1 el olijfolie in een kommetje door elkaar met een garde en roer met een lepel door de couscous. Meng voor de muntyoghurt de Griekse yoghurt met 2 el citroensap en gehakte muntblaadjes met een lepel in een kommetje. Serveer de couscous met de muntyoghurt en garneer met de rest van de muntblaadjes.

 

Ps: ook lekker met een handje rozijnen door de couscous.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>