«

»

feb 23

Zalmkoekjes met mangosalsa

 

DSCN0115Buiten voelt het al bijna als lente; een zonnetje en zachte temperatuur. Daar past een zonnig gerecht bij! Deze zalmkoekjes met mangosalsa zijn een heerlijke snack voor deze zonnige zondagmiddag!

 

 

 

 

 

Voor ongeveer 10 koekjes

 

Zalmkoekjes:

500 gr zalmfilet

1 middelgrote rode ui

1 losgeklopt ei

4 el bloem

peper en zout

olijfolie

 

Mangosalsa:

1 rijpe mango

1 kleine rode ui

2 el fijngehakte koriander

1/2 tl cayennepeper

peper en zout

1 limoen

 

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe een laagje water (ca. 1 cm) in een ovenschaal en leg de zalmfilet erin. Stoof de zalmfilet 20 minuten in de oven. De zalm moet helemaal gaar zijn vanbinnen. Pel en snijd ondertussen de rode ui in kleine stukken. Neem de ovenschaal uit de oven en laat de zalm in de ovenschaal afkoelen. Doe de afgekoelde zalmfilet in een kom en breek de zalmfilet met een vork in stukjes. Doe er de losgeklopte eieren, rode ui, bloem, peper en zout bij. Roer goed door met een grote lepel. Deel het mengsel in ca. 10 delen en vorm met de handen balletjes. Druk de balletjes met de hand plat tot een schijfje van ca. 1 cm. Leg op een platte schaal of groot bord en zet 20 minuten afgedekt in de koelkast.

 

Schil ondertussen de mango en snijd in kleine blokjes met een groot mes op een snijplank. Pel en snijd de rode ui in kleine stukjes. Doe de mango en rode ui samen in een kom en roer met een pollepel door elkaar. Voeg de koriander, cayennepeper en een snufje peper en zout toe en roer goed door elkaar. Snijd de limoen doormidden en knijp het sap er boven de kom uit. Roer het geheel goed door en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de koekjes aan beide zijden in ca. 5 minuten per zijde tot ze goudbruin en krokant zijn. Neem de pan van het vuur en laat de koekjes uitlekken op keukenpapier. Leg de koekjes op een bord of schaal en leg op elk koekje een eetlepel mangosalsa.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>