«

»

dec 02

Gooi maar in mijn speculaarsje!

speculaas

 

Nog een paar dagen en dan staat de sint voor de deur. Komen de pepernoten ook al je neus uit? Dan heb ik een eenvoudig recept voor heerlijke speculaasbrokken. Ik houd zelf niet van speculaas met vulling, maar vind deze speculaasbrokken super lekker! En je hebt ze snel gemaakt. Eet smakelijk!

 

 

 

Voor ca. 600 gr

250 gr zelfrijzend bakmeel

125 gr bruine basterdsuiker

1/2 tl zout

2 el speculaaskruiden

175 gr koude, harde roomboter (in kleine blokjes)

50 gr blanke amandelen, gehalveerd

Huishoudfolie, bakpapier, deegroller

 

Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de bruine basterdsuiker, zout en de speculaaskruiden door elkaar. Voeg de boter toe en meng alles met de vingertoppen tot een korrelig deeg. Kneed alles snel met koele handen tot een samenhangend en soepel deeg. Vorm daarna het deeg tot een bal, verpak het in huishoudfolie en leg het voor minstens 1 uur (maar liever 2-3 dagen) in de koelkast om het deeg te laten rusten.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkvlak en de deegroller met een beetje bloem. Leg het speculaasdeeg op het werkvlak en rol het met een deegroller uit tot een rechthoekige lap van 1 cm dik. Leg de deeglap op de bakplaat en druk er de amandelen in. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de speculaas in ongeveer 30 minuten gaar. Laat de speculaas op een rooster afkoelen en bewaar de (in stukken gebroken) speculaas daarna in een koektrommel of plastic bak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>