«

»

feb 25

Fajitas met garnalen

fajitasLekkere frisse fajitas met ook een pittige smaak. Voor als je flinke trek hebt als lunch of voor de kleine trek als hoofdgerecht. Smullen maar!

 

 

 

 

 

Voor 2 personen

 

1 rijpe avocado

3 rijpe tomaten

1 rode peper

1 kleine rode ui

1 rode paprika

1 teentje knoflook, fijngehakt

1 tl ketoembar (korianderpoeder)

1 el olijfolie

1 bakje gekookte garnalen (gepeld, ca. 175 gr)

2 bloemtortilla’s

 

Snijd de avocado in de lengte doormidden, haal de helften met een draaibeweging van elkaar, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in, in een ruitstructuur. Knijp zachtjes in de avocado; de blokjes vallen er vanzelf uit. Snijd de tomaat in blokjes en verwijder de zaadjes. Snijd de rode peper open, verwijder de zaadjes met een mes en hak de rode peper fijn. Roer de avocadoblokjes, tomaatblokjes en fijngehakte rode peper door elkaar in een kom en zet apart. Pel de rode ui en snijd deze in dunne ringen. Snijd de paprika in dunne reepjes en verwijder de zaadjes. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, paprika, knoflook en ketoembar toe en roerbak circa 8 minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak het geheel nog circa 3 minuten. Verwarm de bloemtortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het garnalenmengsel over de warme tortilla’s en schep er wat van het avocado-tomatenmengsel op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>