«

»

feb 28

Carnaval!

IMG_1118Met carnaval wil je niet te lang in de keuken staan. En eten hoeft niet lang te duren; een snelle hap en dan kun je je weer in het feestgedruis storten. Een grote pan erwtensoep, een worstenbroodje voor tussendoor of gewoon naar de afhaalchinees. Er zijn ook traditionele recepten die tijdens carnaval gemaakt worden, zoals nonnevotte in Limburg. Een oud gebruik is het eten van haring op Aswoensdag, oftewel ‘haringhappen’. Daarmee werd aangegeven dat tijdens het vasten wel vis, maar geen vlees gegeten mag worden. Je kunt natuurlijk ook thuis haring eten. Maak een lekkere grote haringsalade, waarvan je tijdens carnaval regelmatig tussendoor van kunt snoepen.

 

 

 

4 zoute haringen

1 ui

1 granny smith appel

2 eieren, hardgekookt

1 tl suiker

1 el citroensap

125 ml crème fraîche

bosje bieslook

 

Pel en snijd de ui in kleine stukjes. Schil en snijd de appel in kleine reepjes. Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes. Meng de ui, appel, eieren en suiker door elkaar met een grote lepel in een mengkom. Voeg het citroensap toe en roer goed door elkaar. Snijd elke haring in ca. 8 stukjes en meng het met de salade en de crème fraîche.

Indien je van rode bietjes houdt, kun je deze ook toevoegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>