«

»

mrt 05

Marokkaanse kipstoofpot met couscous

Stoofpot

Een heerlijk kruidig Marokkaans gerecht. Dat past helemaal bij zo´n zonnige dag! Het is lekker en ook nog eens vetarm. Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

Voor 4 personen

 

1 ui

3 teentjes knoflook

2 kipfilets

4 el Ras el Hanout (kruidenmix bij Turkse of Marokkaanse winkel te koop)

2 el olijfolie

1 citroen

handje blanke amandelen (geschaafd)

handje groene olijven

175 ml kippenbouillon

4 el gehakte verse koriander

800 gr verse spinazie

400 gr couscous

peper en zout

 

Pel de ui, snijd in dunne ringen, pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Halveer de kipfilets en schep ze door de helft van de Ras el Hanout. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Roerbak de ui en knoflook circa 3 minuten tot ze zacht zijn. Snijd intussen de citroen (met schil) in dunne plakken. Neem de ui en knoflook uit de pan en leg apart op een bordje. Doe de kip in de pan en bak op middelhoog vuur circa 4 minuten aan elke kant tot de kip goudbruin is. Voeg de citroenplakken, amandelen, olijven, kippenbouillon, gebakken ui en knoflook en de rest van de Ras el Hanout toe en breng aan de kook. Draai het vuur daarna laag, doe een deksel op de pan en laat het circa 20 minuten zachtjes koken. Kook ondertussen 600 milliter water en doe de couscous in een kom. Verhit een eetlepel olie in een pan en roerbak de spinazie in circa 5 minuten. Schenk ondertussen het kokende water over de couscous en laat 5 minuten wellen. Roer er met een lepel door en breng op smaak met zout en peper. Check of de kip gaar is en haal de pan van het vuur. Serveer de kipstoofpot met de couscous en spinazie en bestrooi met de gehakte koriander.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>