«

»

mrt 17

Waterkersstampot met geitenkaas en lamsbiefstuk

StampotSinds vorige week heb ik een voorjaarsgevoel. Het zonnetje schijnt volop (helaas vandaag even niet) en soms kun je zelfs zonder jas de deur uit. Tijd voor voorjaarsrecepten! Helaas is het nog te vroeg voor asperges, maar er zijn genoeg andere lekkere voorjaarsproducten te verkrijgen. Een frisse stampot en heerlijke sterke lamssmaak. Eet smakelijk!

 

 

Voor 4 personen

 

1 kg kruimige aardappels

300 ml magere melk

600 gr waterkers

200 gr zachte geitenkaas, verkruimeld

2 el olijfolie

4 lamsbiefstukken

1/2 tl nootmuskaat

handje ongezouten cashewnoten, grof gehakt

peper en zout

 

Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in een klein laagje water. Giet de aardappels af en stamp ze met een pureestamper samen met de melk tot een puree. Verwijder de harde takjes van de waterkers en hak ze grof. Schep de waterkers en de verkruimelde geitenkaas door de puree. Bak de biefstukken in de olijfolie ( ‘medium’ gebakken is circa 4 minuten per kant). Verwarm de stamppot nog even op een laag vuur door. Breng de stamppot op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Strooi een klein handje cashewnoten over de stamppot. Breng de biefstukken op smaak met peper en zout en serveer met de stamppot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>