«

»

apr 03

Witte asperges met gegrilde tonijn en salsa

AspergesHet is weer aspergetijd! We kunnen weer een kleine 2 maanden genieten van het heerlijke witte goud! Een lekker licht gerecht met een pittige ‘touch’. Geniet ervan!

 

 

 

 

Voor 2 personen

 

8 witte asperges

1 rijpe avocado

1 sjalotje

1 teentje knoflook

1 kleine Spaanse peper

1 tomaat

1 kleine limoen

2 eetlepels crème fraiche

1 eetlepel olijfolie

2 tonijnsteaks

peper en zout

1 handje basilicum (garnering)

 

Schil de asperges met een dunschiller en verwijder het houtachtige uiteinde. Breng de asperges in een (asperge)pan in weinig water en een snufje zout aan de kook. Kook de asperges in ongeveer 12 minuten gaar en pel ondertussen de ui en knoflook. Snijd de tomaat in 4 stukken, snijd de Spaanse peper open en verwijder de zaadjes en steel. Doe de ui, knoflook, tomaat, Spaanse peper, sap van de uitgeknepen limoen en crème fraiche in een keukenmachine of blender en mix tot er een grove saus is ontstaan. Doe de olijfolie in een (hete) grillpan, en grill de tonijnsteaks 2 minuten aan beide zijden. Neem de asperges uit de pan en laat uitlekken. Leg de asperges op een bord, leg de tonijnsteak er bovenop en schep er een eetlepel salsa op. Breng op smaak met peper en zout en garneer eventueel met een paar blaadjes basilicum.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>