«

»

apr 22

Witte-chocolade-cheesecake met rode vruchten

IMG_5378Ik vind zeker niet alle taarten lekker, maar cheesecake over het algemeen wel. Deze witte-chocolade-cheesecake is een recept van Rudolph van Veen. En zoals ik al eens heb opgemerkt: de recepten voor taarten van Rudolph kloppen altijd en het resultaat smaakt altijd goddelijk! Cheesecake is vrij machtig, maar de frisse smaak van de rode vruchten maakt de taart wat lichter. De cheesecake is eenvoudig om te bereiden. Begin een dag van tevoren, want de taart moet een nacht in de koelkast opstijven. Geniet van deze prachtige witte-chocolade-cheesecake met rode vruchten!

 

 

Voor ongeveer 12 personen

 

80 gr ongezouten roomboter, gesmolten

200 gr biscuits (bv. kaneelbiscuits of Bastognekoeken)

275 gr witte chocolade

800 gr verse roomkaas

150 gr suiker

125 ml zure room

5 eieren

30 gr bloem, gezeefd

250 gr gemengd vers zomerfruit, bv. aardbeien, frambozen en blauwe bessen

poedersuiker (ter garnering)

bakpapier en een taartvorm van 24 cm

 

Verwarm de oven voor op 130 graden Celcius. Vet een taartvorm (24 cm) in en leg op de bodem van de vorm een op maat geknipt stuk bakpapier. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine (de stukjes mogen best een beetje grof zijn) en schenk er de boter bij. Meng nog even kort in de keukenmachine. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de taartvorm en druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. Hak 250 gr van de witte chocolade in stukjes, leg ze in een kom en zet die kom op een pan met bijna kokend water (de bodem van de kom mag het water niet raken!). Doe het vuur uit en laat de chocolade smelten. Klop de roomkaas in een kom met een mixer tot een glad mengsel. Voeg de suiker, zure room, eieren en bloem toe en klop het tot een homogeen mengsel. Roer er langzaam de gesmolten witte chocolade door. Schenk het mengsel in de taartvorm en bak de taart in 100 minuten gaar. Laat de taart tot kamertemperatuur afkoelen (in de oven met de deur open, anders komen er scheuren in de taart) en zet nog een nacht in de koelkast.

Haal de taart minimaal een uur voor gebruik uit de koelkast. Verwijder de vorm, zet op een mooie schaal en garneer de taart met rood fruit. Schaaf de overige witte chocolade en bestrooi de taart ermee. Doe er wat poedersuiker op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>