«

»

mei 01

Aardappelkoekjes

AardappelkoekjesSuper lekkere zelfgemaakte aardappelkoekjes! Als bijgerecht of gewoon tussendoor als je er zin in hebt! Lekker knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Het raspen van de aardappels neemt even wat tijd in beslag, maar het is het waard.

 

 

 

Voor 4 personen

 

6 grote aardappelen

1 middelgrote ui

2 tenen knoflook

2 losgeklopte eieren

2 el gezeefde bloem

peper en zout

olijfolie

 

Schil de aardappels en was ze. Gebruik een grove rasp of keukenmachine om ze te raspen. Laat even uitlekken in een vergiet om het vocht kwijt te raken. Pel en snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Meng in een grote kom met een pollepel de geraspte aardappelen met de ui, knoflook, losgeklopte eieren, bloem, peper en zout goed door elkaar. Roer goed door, maar zorg ervoor dat het nog een vochtige massa is (niet te stijf deeg). Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep ca. 2 eetlepels deeg per koekje in de pan en druk een beetje plat. Bak de aardappelkoekjes aan beide kanten op een middelhoog vuur tot ze knapperig en licht goudbruin zijn (ca. 5 minuten per kant). Laat de koekjes op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>