«

»

jun 23

Vispannetje

DSCN4373Vind je een stoofpotje met vis ook zo lekker en heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Dit vispannetje is snel klaar! En het is geen zware kost, maar een licht zomers gerecht. Serveer er versgebakken brood bij. Smullen maar!

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor 4 personen

 

3 el olijfolie

2 teentjes knoflook, geperst

1 ui, fijngesneden

200 gr prei, in ringen gesneden

1 el bloem

100 ml witte wijn

200 ml visfond

100 ml slagroom

2 el mosterd (Dijon)

1 blaadje laurier

100 gr garnalen

400 gr zalmfilet

250 gr kastanjechampignons, in kwarten

 

Verwarm de olie in een grote (hapjes)pan en fruit hierin de knoflook, ui en prei tot de groenten zacht zijn. Roer de bloem erdoor en bak kort mee. Doe de wijn, fond en slagroom erbij en roer alles goed door, zodat er een licht gebonden saus ontstaat. Voeg de mosterd en laurier toe en breng de saus aan de kook. Laat ca. 5 minuten zachtjes koken en roer af en toe. Schep de garnalen door het gerecht. Bestrooi de zalm met peper en zout en leg de filets in de saus. Doe een deksel op de pan en laat de vis ca. 5 minuten zachtjes koken in de saus tot de vis gaar is. Bak intussen de champignons op hoog vuur tot ze mooi bruin zijn. Breng ze op smaak met peper en zout. Schep de zalmfilets uit de saus op borden en verdeel er de saus overheen. Verdeel de champignons over de borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>