«

»

jan 21

Frisse start

DSCN0067Na een hele lange pauze ben ik weer terug op mijn kookblog! Door mijn zwangerschap, verhuizing, bevalling en drukte met een baby en peuter thuis, stond koken op een laag pitje. Maar nu de feestmaand weer achter de rug is en de rust enigszins is weder gekeerd, begint het weer te kriebelen.

De kerstboom is weer de deur uit, de uitgebreide feestdiners zijn achter de rug, een mooi bosje tulpen staat op tafel, het zonnetje schijnt … en ik heb zin in lichte en frisse smaken. Ik heb genoeg inspiratie op kunnen doen, want gelukkig kon ik tussen alle bedrijven door wel mijn kooktijdschriften en kookboeken lezen.

Op het online Jamie Magazine staan 9 foodtrends voor 2015. Altijd leuk om te zien of ze uitkomen. Ik begin alvast met een boterham met pure smaken en een normale superfood!

1. Eat clean. Geen pakjes en zakjes meer in 2015!

2. Vrij van… De keuze om bijvoorbeeld vrij van gluten, zuivel of suiker te eten vanuit een bewust gezondere leefstijl.

3. Licht eten. Langzame koolhydraten eten, dus wel de granen, zaden, peulvruchten, groenten en fruit, maar niet de witte rijst, patentbloem, aardappelen, zuivel en suikers.

4. Van super naar gezond. Gebruik superfoods met mate. Richt je meer op de ´normale´ superfoods, zoals avocado, bosbessen, broccoli, frambozen…

5. Smaakbommetjes: fermentatie is populair. Denk aan zuurkool, kimchi en gerijpt rundvlees.

6. Tinteling. Bittere gezonde frisdranken en natuurlijke tonics.

7. Klein maar fijn. Pure smaken, natuurlijke ingrediënten. Denk aan een macaron of kleine bonbon.

8. Love food, don’t waste it. Duurzaam en no-waste initiatieven.

9. Lokaal voedsel krijgt de voorkeur boven biologisch. Het gaat om vertrouwen in de voedselketen.

 

Voor iedereen een heel smakelijk en gezond 2015 toegewenst! Binnenkort staan er lekkere nieuwe recepten op de site!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>