«

»

jan 23

Kipfilet Caprese uit de stoomoven

DSCN0081

 

In ons nieuwe huis hebben wij een stoomoven in de keuken. Veel verder dan groenten en vis stomen ben ik nog niet gekomen. Ik heb zeker bij groenten al gemerkt dat de smaak veel beter is dan wanneer je groenten kookt. Alle vitaminen worden behouden en dat proef je dus echt.

 

 

 

 

 

 

 

Met een stoomoven kun je natuurlijk veel meer dan alleen groenten stomen. Vandaar mijn eerste gerecht met gevogelte uit de stoomoven. In slechts 5 minuten zet je de kipfilet in de stoomoven en die doet de rest.

 

 

DSCN0073

Voor 2 personen

 

2 kipfilets

6 mini tasty tom tomaatjes

2 tenen knoflook

1 bol buffelmozzarella

 

Verwarm de stoomoven voor op 100 graden. Was en snijd de tomaatjes in schijfjes. Pel de knoflook en snijd in schijfjes. Snijd de mozzarella in 4 dikke plakken. Snijd met een scherp mes 4 schuine inkepingen in de kipfilets. Verdeel de tomatenschijfjes en knoflookschijfjes over de inkepingen (zie foto). Leg tenslotte 2 plakken mozzarella bovenop elke kipfilet en bestrooi met peper en zout. Stoom de kipfilet ongeveer 25 minuten in de stoomoven.

Lekker met gebakken aardappels en een groene salade.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>