«

»

jan 30

Eiersalade

DSCN0124Wil je een keer wat anders dan een gekookt of gebakken ei voor de lunch? Maak een eiersalade. Een voordeel: de meeste ingrediënten heb je altijd in huis! Kook een paar eieren. Ik kook de eieren niet te lang, zo’n 7 minuten vanaf het moment wanneer het water kookt. Het is namelijk lekker als de eiersalade smeuïg is, dan hoef je er ook niet veel mayonaise door te roeren. Pel de eieren en prak ze fijn. Breng op smaak met peper, zout en wat paprikapoeder. Roer er een kleine lepel mayonaise door. Tenslotte nog wat verse kruiden. Ik had nog peterselie in huis, maar bieslook is ook erg lekker. Knip de kruiden fijn en roer door de eiersalade. Eventueel kun je voor een wat pittigere smaak een beetje mosterd of worcestersaus erdoor roeren. Serveer op een (geroosterde) boterham of een broodje. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>